Obrok 1
– 2 celi jajci + 2 beljaka
– 60 g polnozrnata žemlja
– 10 g parmezana
– 250 ml tekoči jogurt navadni 1,5 mm.
Obrok 2
– 250 g skuta 0,5 mm.
– 200 g banana + borovnice
– 250 ml tekoči sadni jogurt 1,3 mm.
– 30 g ovsenih kosmičev (pest)
Obrok 3
– 250 g potočna postrv
– 250 g krompir
– 200 g zeleni šparglji
– 1 strok česna, rožmarin, lovor
– 5 g olivno olje
Obrok 4
– 80 g dateljev
– 30 g orehov (pest)
Obrok 5
– 150 g piščanca – file
– 70 g riža (tehtan surov)
– 200 g zelenjava po želji(paradižnik, paprika, bučke, ..)
– 5 g maščobe (kokosova)
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 2440
– Beljakovine: 180 g
– Maščobe: 70 g
– Ogljikovi hidrati: 274 g
KUHARSKI MOJSTER BINE VOLČIČ SVETUJE:
JAJČNA OMLETA S PARMEZANOM, ŽEMLJA, JOGURT
2 jajci ,2 beljaka,
60 g polnozrnate žemlje
250 ml navadnega tekočega jogurta 1,5 mm.
10 g parmezana (namesto maščobe)
– Jajca in beljake v posodici dobro razžvrkljamo. Dodamo na kocke 1×1 cm narezano polnozrnato žemljo. Solimo in popopramo.
– Ponev segrejemo in nanjo po celi površini ponve naribamo svež parmezan.
– Pečemo ga toliko časa, da se posuši in dobi lepo rjavo barvo.
– Nanj vlijemo jajčno mešanico in pokrijemo s pokrovko. Po potrebi zmanjšamo ogenj.
– Ko jajca tudi po vrhu skoraj zakrknejo, omleto prepognemo po polovici.
– Omleto previdno zvrnemo na krožnik.
OPOMBA:
– Da bo omleta še bolj okusna ji lahko dodamo mešanico provansalskih zelišč.
– Če želimo omleto še bolj rahlo in puhasto, jajca stepemo z električnim mešalnikom približno 5 minut, da se volumen poveča za enkratno količino.
POSTRV V PEČICI S KROMPIRJEM IN ŠPARGLJI
250g postrvjega fileja
250g mladega krompirja
200g zelenih špargljev
1 strok česna, 2 lovorjeva lista, rožmarin (svež ali posušen), sol
5g olivnega olja
– Pečico segrejmo na 200 stopinj C.
– File postrvi solimo in popramo
– Mladi krompir dobro operemo pod tekočo vodo in ga narežemo na kose ali debelejše rezine . Preložimo na pekač in prelijemo z olivnim oljem
– Dodamo lovorjev list in rožmarin in strt strok česna
– Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut
– Po 40 minutah krompirju dodamo še šparglje in file postrvi obrnjen s kožo navzgor ter pečemo še približno 10 minut.