Obrok 1:
– 200 ml mleka 1,4 mm
– 50 g riža (tehtan surov)
– 100 g banana
– 10 g med
Obrok 2:
– 120 g melona
– 60 g rženi krekerji
– kraški pršut
Obrok 3:
– 120 g koruzne tortilje (20 cm) 3 kose
– 200 g piščančje prsi
150 g kitajsko zelje
– 80 g brokoli
– 80 g por
– 80 g korenje
5 g ingver v prahu
– 10 g česen
– 10 g sojina omaka
– 10 g kokosova maščoba (sol, poper)
Obrok 4:
– 200 g grozdje črno
– 45 g beljakovinska ploščica (iz DM-ja)
Obrok 5:
– 200 g oslič
– 200 g bučke
– 150 g cikorija (b.radič)
– 75 g čebula
10 g olivno olje
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 2230
– Beljakovine: 141 g
– Maščobe: 71 g
– Ogljikovi hidrati: 257 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
KORUZNA TORTILJA S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO
3 kom. koruzne tortilje (20 cm)
200 g na kocke narezanih piščančjih prsi
150 g kitajskega zelja
80 g korenja (grobo sesekljanega)
80 g brokolija (grobo sesekljanega)
80g pora narezanega na tanke kolobarje
1 čajno žličko ingverja v prahu
1 čajno žličko sesekljanega česna
1 jušno žlico sojine omake (10g)
sol, poper
2 čajni žlički kokosove maščobe (10g)
– Na vroči maščobi prepražimo ingver, da zadiši.
– Dodamo na kocke narezane piščančje prsi in jih nežno prepražimo.
– Dodamo sesekljan česen in zelenjavo.
– Vse skupaj pražimo še nekaj minut in nato prilijemo soljino omako.
– Po potrebi solimo in popramo.
– Na drugo ponev na suho popečemo koruzno tortiljo.
OPOMBA: če želimo lahko jed obogatimo z jogurtom v katerega vmešamo sesekljano rdečo čebulo, sol poper in čili.