V teh dneh, ko ne moremo vsak trenutek skočiti v trgovino, nam bo verjetno najprej zmanjkalo kruha, zato se bomo, nekateri prvič , lotili peke kruha doma. Na spletu sem našel recept, ki ga delim z vami.
( ZAMESILI, SPEKLI, ZA PRVIČ KOREKTNO ) Vaja dela mojstra !!!
Kako speči kruh brez kvasa?
Kruh lahko spečete sami doma četudi nimate pri roki kvasa. V prispevku si preberite postopek.
Če nimate kvasa, si lahko pomagate s sodo bikarbono ali pecilnim praškom. Kruh lahko spečete brez vzhajanja. Sestavine samo premešate, oblikujete v hlebček ali štruco, položite v ogreto pečico in spečete.
Za kruh brez kvasa boste potrebovali:
500 gramov moke (bele, ajdove, koruzne …)
4 dcl mleka (če želite, lahko uporabite tudi sojino, riževo, mandljevo …)
2 žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
Žličko soli
Priprava:
Pekač, v katerem boste spekli kruh, namažite z maščobo in potresite z moko, ali
pa ga obložite s peki papirjem. Pečico že prej segrejte na 200 stopinj Celzija.
V skledo dajte najprej moko, pomešano s soljo, naredite jamico in vanjo stresite sodo bikarbono ali pecilni prašek. Mleko pogrejte in ko bo toplo, ga vlijte v jamico. Nato na hitro zmešajte v testo, ki je precej redko.
Prestavite v pekač in pecite 30 do 40 minut oziroma tako dolgo, da bo skorjica lepo zapečena.
Vit: https://mojaleta.si/Clanek/Kako-speci-kruh-brez-kvasa
2