29. PRIMER JEDILNIKA   ( 2200 kCal) z receptom.29. PRIMER JEDILNIKA   ( 2200 kCal) z receptom.29. PRIMER JEDILNIKA   ( 2200 kCal) z receptom.29. PRIMER JEDILNIKA   ( 2200 kCal) z receptom.
  • DOMOV
  • FITNES KING
  • MEGACENTER
  • KONTAKT
  • BLOG
  • CENIK

29. PRIMER JEDILNIKA ( 2200 kCal) z receptom.

Published by Rok Trost at November 16, 2020

Beljakovinsko bogat jedilnik brez mesa

Obrok 1:

–  70 g pirin kurh

–  100 g skutni namaz

– 500 ml Proteinski napitek ( Z bregov )

Obrok 2:

–  200 g jabolko ali pomaranča

Obrok 3:  (recept za polpete iz bučk)

– 200 g bučke

–  1 kom. Jajce + 1 beljak

–  50 g ovseni kosmiči

– 10 g sir nariban – edamec

– 10 g olivno olje ( 1 žlica)

– 200 g solata po želji (radič, motovilec, zelena)

Obrok 4:  Sadno-zelenjavni napitek:

–  200 g maline

–  200 g banana

– 200 g korenje

– 25 g proteini (Whey),

– 200 ml riževo mleko

Obrok 5: (recept  za LEČINO RIŽOTO)

 – 100 g  srednje veliko oranžni koren

– 1 steblo zelene

– 100 g  manjša bučka

– 70 g šalotka

– 1 strok česna

– 250 g zelene leče (tehtana kuhana)

– 2 žlici konopljinega olja

– 3 žlice balzamičnega kisa

– 1 lovorjev list

– 1 vejica svežega timijana

– 500 ml vode

– 1 žlica oluščenih konopljinih semen

– Sol

– Sveže mleti beli poper

– 40 g parmezana

Hranilne vrednosti:

– Kalorije: 2200

– Beljakovine: 161 g

– Maščobe: 63 g

– Ogljikovi hidrati:  247 g

———————————————————————————————————-

Polpete iz bučk:

Bučke po želji olupite in jih zrežite na majhne palčke. Dodamo sesekljano čebulo, česen, začimbe po želji, vse skupaj zmešamo z ovsenimi kosmiči, jajcem in naribanim sirom. Maso po potrebi zgostite z malo moke. V ponvi segrejte malo olja. Z žlico zajemite bučno maso in jo položite na olje. Polpete z obeh strani zlato rjavo zapecite.

Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:  

LEČINA RIŽOTA

  • 1 srednje veliko oranžni koren
  • 1 steblo zelene
  • 1 manjša bučka
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 250 g zelene leče
  • 2 žlici konopljinega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 1 lovorjev list
  • 1 vejica svežega timijana
  • 500 ml vode
  • 1 žlica oluščenih konopljinih semen
  • Sol
  • Sveže mleti beli poper
  • 40 g parmezana

Korenje, stebelno zeleno, bučko narežemo na brunoise, šalotko na drobno narežemo, česen pa sesekljamo.

Na konopljinem olju svetlo prepražimo šalotko, dodamo česen, zeleno lečo, lovorjev list in sveži timijan.

Deglaziramo z balzamičnim kisom. Zalijemo z vodo in lečo kuhamo do 3/4 . Dodamo na brunoise narezano zelenjavo, še malo zalijemo ter  solimo in popramo.

Na koncu dodamo še konopljina semena in nariban parmezan. Postrežemo takoj.

Share
0
Rok Trost
Rok Trost

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@2019 Rok Trost, Vse pravice zadržane  Privacy Policy Terms and Conditions