28. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.28. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.28. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.28. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.
  • DOMOV
  • FITNES KING
  • MEGACENTER
  • KONTAKT
  • BLOG
  • CENIK

28. PRIMER JEDILNIKA ( 2000 kCal) z receptom.

Published by Rok Trost at September 16, 2020

Obrok 1:

– 200 mleko 1,5 mm.

– 1 kom. Kuhano jajce

– 80 gcottage cheese

– 60 g polnozrnat kruh

Obrok 2:

–  200 g jabolko

–  200 g banana

Obrok 3:  (recept za file lososa »en papillote«)

– 200 g divji losos – file

– 200 g krompir kuhan

– 150 g cvetača

– 5 g olivno olje

Obrok 4:

–  300 g grozdje belo

Obrok 5:

– 200 g piščanec- file

–  70 g riž basmati (tehtan surov)

– 10 g oljčno olje  za pečenje in solato

– 300 g zelena solata

Hranilne vrednosti: ( jedilnik primeren za pridobivanje mišične mase)

– Kalorije: 2000

– Beljakovine: 136 g

– Maščobe: 55 g

– Ogljikovi hidrati: 245 g

———————————————————————————————————-

Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:  

FILE LOSOSA » en papillote«

200 g lososovega fileja (divji losos vsebuje bistveno manj maščob kot gojeni)

200 g krompirja

150 g cvetače

5 g olivnega olja

Sol in poper

– Krompir operemo in prerežemo po polovici in ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi.

– Cvetačo nacvetkamo na manjše cvetke.

– Lososa solimo in popopramo.

– Na delovno površino položimo list peki papirja, nanj na sredino položimo kuhan krompir.

– Zraven umešamo surove cvetke cvetače. Solimo.

– Na vrh položimo še file lososa.  Prelijemo z olivnim oljem.

– Združimo vse vogale peki papirja in z naravno vrvico zavežemo v mošnjiček.

– »Paketek« položimo na pekač in pečemo v pečici pri 210 stopinj celzija približno 10 minut.

OPOMBA:

Za boljši mediteranski okus lahko k sestavinam dodamo rožmarin, rezino limone ali pa preprosto uporabimo že pripravljeno mešanico provansalskih začimb.

.

Share
0
Rok Trost
Rok Trost

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@2019 Rok Trost, Vse pravice zadržane  Privacy Policy Terms and Conditions
Piškotke uporabljamo zato, da vam zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na spletni strani. Če boste stran uporabljali, bomo predvidevali da se z njimi strinjate.Strinjam se