Obrok 1:
– 200 mleko 1,5 mm.
– 1 kom. Kuhano jajce
– 80 gcottage cheese
– 60 g polnozrnat kruh
Obrok 2:
– 200 g jabolko
– 200 g banana
Obrok 3: (recept za file lososa »en papillote«)
– 200 g divji losos – file
– 200 g krompir kuhan
– 150 g cvetača
– 5 g olivno olje
Obrok 4:
– 300 g grozdje belo
Obrok 5:
– 200 g piščanec- file
– 70 g riž basmati (tehtan surov)
– 10 g oljčno olje za pečenje in solato
– 300 g zelena solata
Hranilne vrednosti: ( jedilnik primeren za pridobivanje mišične mase)
– Kalorije: 2000
– Beljakovine: 136 g
– Maščobe: 55 g
– Ogljikovi hidrati: 245 g
———————————————————————————————————-
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
FILE LOSOSA » en papillote«
200 g lososovega fileja (divji losos vsebuje bistveno manj maščob kot gojeni)
200 g krompirja
150 g cvetače
5 g olivnega olja
Sol in poper
– Krompir operemo in prerežemo po polovici in ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
– Cvetačo nacvetkamo na manjše cvetke.
– Lososa solimo in popopramo.
– Na delovno površino položimo list peki papirja, nanj na sredino položimo kuhan krompir.
– Zraven umešamo surove cvetke cvetače. Solimo.
– Na vrh položimo še file lososa. Prelijemo z olivnim oljem.
– Združimo vse vogale peki papirja in z naravno vrvico zavežemo v mošnjiček.
– »Paketek« položimo na pekač in pečemo v pečici pri 210 stopinj celzija približno 10 minut.
OPOMBA:
Za boljši mediteranski okus lahko k sestavinam dodamo rožmarin, rezino limone ali pa preprosto uporabimo že pripravljeno mešanico provansalskih začimb.
.