27. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.27. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.27. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.27. PRIMER JEDILNIKA   ( 2000 kCal) z receptom.
  • DOMOV
  • FITNES KING
  • MEGACENTER
  • KONTAKT
  • BLOG
  • CENIK

27. PRIMER JEDILNIKA ( 2000 kCal) z receptom.

Published by Rok Trost at September 7, 2020

Obrok 1:

– 80 g ječmenovi  kosmiči

– 250 ml kefir 1,3 mm.

Obrok 2:

– 35 g beljakovinski napitek Whey z vodo

– 200 g jabolko

Obrok 3:  (recept za solato mlade špinače)

– 100 g  mlade špinače

– 50 g parmezan

– 150 g jagod (6 večjih jagod)

– 50 g limona

– 10 g olivno olje

– 200 g piščančje prsi

Obrok 4: sadna solata iz:

– 200 g jagode

– 100 g borovnice

– 200 g banana

– 10 g mandlji

Obrok 5: (recept  za sendvič s kuhanim pršutom)   

–  60 g žemlja   

–  50 g  kuhan pršut                                                                      

–  30 g sir edamec

– 100 g paradižnik

– 5 g oljčno olje 

– 1 strok česna, kis, bazilika, solata

–  240 g Jogurt LCA Zelena dolina

Hranilne vrednosti:

– Kalorije: 2000

– Beljakovine: 144 g

– Maščobe: 63 g

– Ogljikovi hidrati:  214 g

——————————————————————————————————————–

Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:  

SOLATA MLADE ŠPINAČE

  • 100 g mlade špinače
  • 50 g parmezana
  • 6 večjih jagod
  • 1 limona
  • 1 žlica olivnega olja
  • Sol
  • Sveže mleti beli poper
  • 200 g piščančjih prsi

1. Parmezan narežemo na tanke lisiče, jagode pa na krhlje.

2. Oprano mlado špinačo dobro osušimo, dodamo parmezan in jagode ter začinimo z olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.

3. Piščančje prsi narežemo na trakce, jih solimo in popopramonter na olivnem olju popečemo. Še vroče zamešamo v solato.

——————————————————————-

SENDVIČ S KUHANIM PRŠUTOM IN PEČENIM ČEŠNJEVIM PARADIŽNIKOM

Žemlja 60 g

Kuhan pršut 50 g

Češnjev paradižnik 100 g

Sir edamec 30 g

Dodatne sestavine:  Olivno olje , Česen, Bazilika, Balzamični kis , Zelena solata, Sol, poper

1.V ponvi segrejemo čajno žličko olivnega olja in nanjo stresemo na polovico prerezane paradižnike. Pečemo jih približno 3 minute.

2.Dodamo pol stroka sesekljanega česna, baziliko in čajno žličko belega balzamičnega kisa. Solimo in popramo. Preložimo na krožnik.

3.Na isti ponvi popečemo prerezano žemljo, da se zlatorumeno zapeče

 4.Na spodnji del žemlje najprej položimo list zelene solate, kuhan pršut, nato sir in na koncu še paradižnike. Pokrijemo z zgornjo polovico žemlje

Share
0
Rok Trost
Rok Trost

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@2019 Rok Trost, Vse pravice zadržane  Privacy Policy Terms and Conditions
Piškotke uporabljamo zato, da vam zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na spletni strani. Če boste stran uporabljali, bomo predvidevali da se z njimi strinjate.Strinjam se