Obrok 1: Mlečni riž
– 200 ml mleka 1,4 mm
– 50 g riža (tehtan surov)
Obrok 2:
– 300 g melona
– 13,7 g polnozrnat prepečenec – 2 kosa.
– 60 g kraški pršut
Obrok 3: (recept )
– 120 g koruzne tortilje (20 cm) 3 kose
– 200 g piščančje prsi
– 150 g kitajsko zelje
– 80 g brokoli
– 80 g por
– 80 g korenje
– 5 g ingver v prahu
– 10 g česen
– 10 g sojina omaka
– 10 g kokosova maščoba (sol, poper)
Obrok 4:
– 200 g grozdje črno
– 45 g beljakovinska ploščica (iz DM-ja)
Obrok 5:
– 200 g oslič
– 200 g bučke
– 150 g cikorija (b.radič)
– 75 g čebula
10 g olivno olje
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 2000
– Beljakovine: 160 g
– Maščobe: 54 g
– Ogljikovi hidrati: 219 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
KORUZNA TORTILJA S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO
3 kom. koruzne tortilje (20 cm)
200 g na kocke narezanih piščančjih prsi
150 g kitajskega zelja
80 g korenja (grobo sesekljanega)
80 g brokolija (grobo sesekljanega)
80 g pora narezanega na tanke kolobarje
1 čajno žličko ingverja v prahu
1 čajno žličko sesekljanega česna
1 jušno žlico sojine omake (10g)
sol, poper
2 čajni žlički kokosove maščobe (10g)
– Na vroči maščobi prepražimo ingver, da zadiši.
– Dodamo na kocke narezane piščančje prsi in jih nežno prepražimo.
– Dodamo sesekljan česen in zelenjavo.
– Vse skupaj pražimo še nekaj minut in nato prilijemo soljino omako.
– Po potrebi solimo in popramo.
– Na drugo ponev na suho popečemo koruzno tortiljo.
OPOMBA: če želimo lahko jed obogatimo z jogurtom v katerega vmešamo sesekljano rdečo čebulo, sol, poper in čili.