Obrok 1
– 300 g skute 0,5 mm.
– 300 g Jogurt sadni 1,3 mm.
– 100 g ječmenovi kosmiči
Obrok 2 (recept)
– 60 g žemlja
– 50 g kuhan pršut
– 30 g sir edamec
– 100 g paradižnik
– 5 g olivno olje
– 1 strok česna, bazilika, solata
– 30 g beljakovinski napitek Whey (z vodo)
Obrok 3
– 200 g lignji na žaru
– 300 g krompir kuhan
– 200 g solata mešana
– 5 g olivno olje
Obrok 4 sadna solata:
– 200 g pomaranča
– 100 g gozdni sadeži
– 200 g banana
– 30 g mandlji (pest)
Obrok 5 (recept)
– 300 g govedina pusta
– 250 g kuhan krompir
– 35 g mlada čebula
– 35 g rdeča paprika
– 30 g kisle kumarice
– 10 g bučno olje
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 3000
– Beljakovine: 216 g
– Maščobe: 82 g
– Ogljikovi hidrati: 348 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
Sendvič s kuhanim pršutom in pečenim češnjevim paradižnikom
60 g žemlja
50 g kuhan pršut
100 g češnjev paradižnik 100 g
30 g sir edamec
Dodatne sestavine: Olivno olje , Česen, Bazilika, Balzamični kis , Zelena solata, Sol, poper
– V ponvi segrejemo čajno žličko olivnega olja in nanjo stresemo na polovico prerezane paradižnike. Pečemo jih približno 3 minute.
– Dodamo pol stroka sesekljanega česna, baziliko in čajno žličko belega balzamičnega kisa. Solimo in popramo. Preložimo na krožnik.
– Na isti ponvi popečemo prerezano žemljo, da se zlatorumeno zapeče
– Na spodnji del žemlje najprej položimo list zelene solate, kuhan pršut, nato sir in na koncu še paradižnike. Pokrijemo z zgornjo polovico žemlje
Govedina v solati
200 g puste govedine iz juhe (stegno)
250 g kuhanega krompirja
35 g mlade čebule
35 g rdeče paprike
30 g kislih kumaric
5g bučnega olja
Jabolčni kis, šopek peteršilja, sol, poper
– Govedino, kuhan krompir in papriko narežemo na kocke 1×1 cm.
– Kisle kumarice in mlado čebulo skupaj z zelenjem narežemo na tanke kolobarje .Vse sestavine v posodi zmešamo skupaj in začinimo s soljo, poprom, bučnim oljem in jabolčnim kisom. Dodamo še sesekljan peteršilj.
– Za bogatejši okus lahko dodamo tudi eno jedilno žlico gorčice