Obrok 1:
– 80 g kruh polnozrnat
– 100 g poli salama light
– 100 g mozzarela light
200 ml čokoladno mleko
Obrok 2:
– 60 g beljakovinski napitek 2 merici (Whey) (z mlekom)
– 300 ml mleka 0,5 mm
– 200 g banana
Obrok 3: (recept za KUNČJI RAGU)
– 250 g zajec
– 20 g olivnega olja
– 200 g čebula
– 1 steblo zelene
– 100 g korenje
– 100 ml belega suhega vina
– 350 ml piščančje osnove
100 ml sladke smetane
– 5 g – 1 žlička karija v prahu
– 2 žlici gorčice
– 2 lista lovorja, vejica svežega timijana, sol, sveže mleti poper
Obrok 4: (z receptom za Smoothie s kumaro)
– 100 g kumara
– 30 g stebelne zelene
– 250 g zeleno jabolko
– 10 g ingverja
– 70 g limeta
Obrok 5:
– 250 g štruklji sirovi Pečjak
– 250 g divji losos
– 5 g olivno olje
– 200 g paradižnik
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 3000
– Beljakovine: 232 g
– Maščobe: 121 g
– Ogljikovi hidrati: 246 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
KUNČJI RAGU
- 1 cel zajec (cel zajec je cca 500 g, od tega je polovica kosti, neto teža mesa je 250 g)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 čebuli
- 1 steblo zelene
- 1 večje korenje
- 4 stroki česna
- 100 ml belega suhega vina
- 350 ml piščančje osnove
- 2 lista lovorja
- Vejica svežega timijan
- 2 žlici gorčice
- 100 ml sladke smetane za kuhanje
- 1 žlička karija v prahu
- Sol
- Sveže mleti beli poper
1. Zajca najprej narežemo na manjše kose ter solimo in popopramo. Položimo jih v ognjevarno posodo, prelijemo z olivnim oljem in meso na štedilniku na srednjem ognju popečemo do zlato rumene barve.
2. Medtem čebulo narežemo na tanke rezine, korenje, stebelno zeleno (brez listov) na majhne koščke, česen pa le olupimo.
3. Pečene kose mesa poberemo iz posode, vanjo pa stresemo čebulo, stebelno zeleno, korenje in česen. Pražimo toliko, da telenjava porjavi, nato pa zalijemo z vinom. Deglaziramo in ko vino skoraj povre, zalijemo s piščančjo osnovo.
4. Občasno premešamo in ko omaka zavre, položimo meso nazaj v posodo. Dodamo lovorov list in vejico svežega timijana. Pokrijemo z aluminijasto folijo in postavimo za dobre pol ure v pečico, ogreto na 180 stopinj.
5. Na koncu dodamo še mešanico gorčico in kari, dobro premešamo in postrežemo.
SMOOTHIE S KUMARO
- 0,5 kumare
- 2 stebelni zeleni
- 1 zeleno jabolko
- 1 košček ingverja
- 1 limeta
1. V blender damo olupljeno stebelno zeleno z listi, narezano in očiščeno jabolko, olupljeno kumaro, košček olupljenega svežega ingverja on limetin sok, pa še nekaj kock ledu.
2. Dobro zmiksamo in takoj postrežemo.