Obrok 1:
– 50 g ovseni kosmiči
– 250 ml kefir
Obrok 2:
– 250 g grenivka ali pomaranča
Obrok 3: (recept za solato mlade špinače)
– 100 g mlade špinače
– 50 g parmezan
– 150 g jagod (6 večjih jagod)
– 50 g limona
– 10 g olivno olje
– 200 g piščančje prsi
Obrok 4:
– 300 ml jogurt tekoči navadni 1,3 mm.
Obrok 5: (recept za sendvič s kuhanim pršutom)
– 60 g žemlja
– 50 g kuhan pršut
– 30 g sir edamec
– 100 g paradižnik
– 5 g oljčno olje
– 1 strok česna, kis, bazilika, solata
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 1500
– Beljakovine: 121 g
– Maščobe: 58 g
– Ogljikovi hidrati: 124 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
SOLATA MLADE ŠPINAČE
- 100 g mlade špinače
- 50 g parmezana
- 6 večjih jagod
- 1 limona
- 1 žlica olivnega olja
- Sol
- Sveže mleti beli poper
- 200 g piščančjih prsi
1. Parmezan narežemo na tanke lističe, jagode pa na krhlje.
2. Oprano mlado špinačo dobro osušimo, dodamo parmezan in jagode ter začinimo z olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.
3. Piščančje prsi narežemo na trakce, jih solimo in popramo ter na olivnem olju popečemo. Še vroče zamešamo v solato.
SENDVIČ S KUHANIM PRŠUTOM IN PEČENIM ČEŠNJEVIM PARADIŽNIKOM
Žemlja 60 g
Kuhan pršut 50 g
Češnjev paradižnik 100 g
Sir edamec 30 g
Dodatne sestavine: olivno olje , česen, bazilika, balzamični kis , zelena solata, sol, poper
1.V ponvi segrejemo čajno žličko olivnega olja in nanjo stresemo na polovico prerezane paradižnike. Pečemo jih približno 3 minute.
2.Dodamo pol stroka sesekljanega česna, baziliko in čajno žličko belega balzamičnega kisa. Solimo in popramo. Preložimo na krožnik.
3.Na isti ponvi popečemo prerezano žemljo, da se zlatorumeno zapeče
4.Na spodnji del žemlje najprej položimo list zelene solate, kuhan pršut, nato sir in na koncu še paradižnike. Pokrijemo z zgornjo polovico žemlje