Obrok 1:
– 85 g kruh
– 10g surovo maslo
– 30 g jagodna marmelada
– 200 ml mleka 1,4 mm.
Obrok 2:
– 180 g jagode
– 180 g maline
– 100 g borovnice
– 10 g med (1 žlička)
Obrok 3:
– 250 g lososov file (divji losos)
– 180g krompir kifeljčar
– 150 g cvetača
– 5 g olivno olje
Obrok 4:
– 100 ml mleka 1,4 mm.+ voda
– 25 g proteini Whey – 1 merica
– 200 g banana
Obrok 5:
– 200 g avokado
– 1 jajce
– 150 g rukola
– 180 g paradižnik
– 5 g olivno olje
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 2000
– Beljakovine: 119 g
– Maščobe: 72 g
– Ogljikovi hidrati: 217 g

Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
FILE LOSOSA » en papillote«
250 g lososovega fileja (divji losos vsebuje bistveno manj maščob kot gojeni).
180 g krompirja kifeljčarja
150 g cvetače
5 g olivnega olja
Sol in poper
– Krompir operemo in prerežemo po polovici in ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
– Cvetačo nacvetkamo na manjše cvetke.
– Lososa solimo in popopramo.
– Na delovno površino položimo list peki papirja, nanj na sredino položimo kuhan krompir.
– Zraven umešamo surove cvetke cvetače. Solimo.
– Na vrh položimo še file lososa. Prelijemo z olivnim oljem.
– Združimo vse vogale peki papirja in z naravno vrvico zavežemo v mošnjiček.
– »Paketek« položimo na pekač in pečemo v pečici pri 210 stopinj celzija približno 10 minut.
OPOMBA:
Za boljši mediteranski okus lahko k sestavinam dodamo rožmarin, rezino limone ali pa preprosto uporabimo že pripravljeno mešanico provansalskih začimb.


