Obrok 1:
– 150 g grški jogurt fat free
– 30 g ovseni kosmiči
– 60 g gozdni sadeži (maline, jagode, borovnice)
Obrok 2:
– 200 g jabolko
– 75 g beljakovinski brownie (MYprotein)
Obrok 3:
– 200 g piščančje prsi
– 70 g rdeča čebula
– 100 g mlada špinača100 g jabolka Granny Smith
– 5 g česna (2 stroka)
– 25 g bele rozine
– 10 g curry v prahu (1 žlička)
– 300 g kokosovo mleko
– 5 g kokosova maščoba (1 žlička)
– 70 g riž (tehtan surov)
Obrok 4:
– 150 g banana
– 250 g tekoči jogurt sadni 1,5 mm.180 g navaden jogurt 1,3 mm
Obrok 5:
– 80 g kruh polnozrnat
– 150 g cottage cheese
– 100 g dimljen losos
– 150 g paradižnik
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 2200
– Beljakovine: 159 g
– Maščobe: 43 g
– Ogljikovi hidrati: 296 g
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
PIŠČANEC S KOKOSOVIM MLEKOM IN ROZINAMI
200 g na kocke narezanih piščančjih prsi
½ rdeče čebule
2 stroka česna
100 g mlade špinače
½ jabolka Granny Smith
25 g belih rozin
1 jušna žlica currya v prahu
1 manjši suhi čili
300 ml kokosovega mleka
1 čajna žlička kokosove maščobe
Sol, poper
- Na vroči kokosovi maščobi prepražimo curry v prahu, dodamo sesekljano rdečo čebulo in pražimo, da nežno oveni.
- Dodamo sesekljan česen, čili in piščanca. Vse skupaj dobro prepražimo.
- Zalijemo s kokosovim mlekom in zavremo. Vre naj približno 5 minut.
- Na koncu dodamo še na grobo narezano mladi špinačo, naribano jabolko in rozine.
- Kuhamo še 3 minute, solimo in popramo.
OPOMBA: jed postrežemo s kuhanim rižem


