Obrok 1: (recept za pečen mlečni riž z karamelizirano banano)
– 200 mleko 1,5 mm.
– 50 g beli riž
– 100 g banana
– 10 g med (1 žlica)
Obrok 2:
– 25 g Proteini Whey – 1 merica
– 100 ml mleko (+ voda)
Obrok 3: (recept za file lososa »en papillote«)
– 200 g divji losos – file
– 150 g krompir kuhan
– 150 g cvetača
– 5 g olivno olje
Obrok 4:
– 200 g kaki
Obrok 5: (recept za sataraš) :
– 200 paradižnik
– 100 g paprika
– 70 g čebula
– Jajca (1 celo+ 2 beljaka)
– 5 g oljčno olje
– 13,7 g polnozrnat prepečenec (2 kosa)
(Sataraš: Čebulo sesekljamo na drobne koščke in jo prepražimo na olju, da zarumeni. Na majhne kockice narežemo papriko in paradižnik ter ju dodamo čebuli. Dušimo 10 minut in vmes pomešamo. Ko voda, ki jo je izpustila zelenjava izhlapi, zelenjavo s kuhalnico potisnemo v en del posode in dolijemo razžvrkljana jajca. Mešamo jih, dokler niso scvrta, potem vse sestavine skupaj premešamo, po okusu solimo in popramo. )
Hranilne vrednosti:
– Kalorije: 1500
– Beljakovine: 109 g
– Maščobe: 42 g
– Ogljikovi hidrati: 172 g
——————————————————————————————————————————————————
Kuharski mojster Bine Volčič svetuje:
PEČEN MLEČNI RIŽ Z KARAMELIZIRANO BANANO
200 ml mleka
50g okroglozrnatega riža
100g banane
10g medu
– V kozico vlijemo mleko, dodamo med in strok vanilije
– Zavremo in vanj stresemo opran riž
– Na minimalnem ognju kuhamo približno 40min.Med kuhanjem večkrat premešamo, da se riž ne prime na posodo.
– Mlečni riž pretresemo v ognjevarno posodo, nanj enakomerno razporedimo na tanke kolobarje narezano banano.
– Postavimo v pečico in vklopimo funkcijo »grill«,
– Pečemo približno 10 minut, da banana lepo karamelizira.
——————————————————————————————————————————————————
FILE LOSOSA » en papillote«
200 g lososovega fileja (divji losos vsebuje bistveno manj maščob kot gojeni)
150g krompirja
150g cvetače
5 g olivnega olja
Sol in poper
– Krompir operemo in prerežemo po polovici in ga skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
– Cvetačo nacvetkamo na manjše cvetke.
– Lososa solimo in popopramo.
– Na delovno površino položimo list peki papirja, nanj na sredino položimo kuhan krompir.
– Zraven umešamo surove cvetke cvetače. Solimo.
– Na vrh položimo še file lososa. Prelijemo z olivnim oljem.
– Združimo vse vogale peki papirja in z naravno vrvico zavežemo v mošnjiček.
– »Paketek« položimo na pekač in pečemo v pečici pri 210 stopinj celzija približno 10 minut.
OPOMBA:
Za boljši mediteranski okus lahko k sestavinam dodamo rožmarin, rezino limone ali pa preprosto uporabimo že pripravljeno mešanico provansalskih začimb.
.


