O meni

Sem Rok Trost, aktiven športnik in zagovornik zdravega načina življenja.
Rojen sem leta 1988 v Kranju, kjer tudi živim. S športom se ukvarjam že od otroštva. Moje prva ljubezen je bila karate, ki ga treniram že več kot dvajset let. Kot aktiven karateist sem dosegel kar nekaj športnih uspehov ( večkratni državni prvak v različnih kategorijah in veliko stopničk na raznih domačih in mednarodnih tekmovanjih, bil sem član slovenske karate reprezentance, za svoj največji uspeh pa štejem 2. mesto na Odprtem prvenstvu Okinave leta 2008 ). Sem Mojster II. dan, svoje znanje in izkušnje pa kot trener karateja že nekaj let prenašam na mlajše generacije karateistov.

srednji šoli me je poleg karateja začel 12zanimati tudi fitnes in podobna oblika vadbe. Zato je bilo kar naravno, da sem študij nadaljeval na Fakulteti za šport – smer športno treniranje in leta 2013 s tega področja tudi diplomiral.
V času študija sem znanje o fitnes vadbi, vadbi s prostimi utežmi in na lastni teži nenehno nadgrajeval. Moje zanimanje je bilo usmerjeno predvsem v ulični fitnes. Spremljal sem dogajanja na tem področju po svetu (posebno v ZDA), se zgledoval po njih in pridno treniral največ na Brdu pri Kranju. Z objavo posnetkov treningov in rezultatov na področju street fitnesa sem bil tudi povabljen, da se pridružim ekipi Beastmode (ZDA) in s tem se mi je uresničila večletna želja. Bistvo skupine Beastmode in pa filozofija za tem je, da vsak posameznik poskuša preseči samega sebe, pa ne samo pri vadbi, ampak tudi na drugih področjih življenja. To je tudi moja filozofija, da se maksimalno potrudim in dam vse od sebe pri vsaki stvari, ki se je lotim.
To kar delam, delam s srcem, saj sem velik del svojega življenja posvetil treningu. Šel sem čez ovire in poškodbe ( zlom nosu, počena podlaktnica, spiralni zlom dlančnic, natrgane mišice,..).

Na ta način sem pridobil vztrajnost, disciplino in bogate izkušnje na področju treninga (tudi po poškodbah).
Študij na fakulteti za šport, študij velnesa in pa mednarodne licence za osebnega trenerja, so mi poleg praktičnega znanja in izkušenj, dale tudi teoretično znanje s področja športnega treniranja, kineziologije, anatomije, športne prehrane, športne psihologije, fiziologije, medicine športa,.. Znanje pa skušam vsak dan še nadgrajevati z dodatnim formalnim izobraževanjem, z udeležbo na raznih seminarjih, z prebiranjem domače in tuje literature, člankov in raziskav s področja treningov in prehrane. Sodelujem tudi z drugimi trenerji, fizioterapevti, psihologi, dietetiki, športnimi delavci in tudi na ta način bogatim svoje znanje.

Strokovna usposobljenost:
– Diplomant fakultete za šport – smer športno treniranje
– Organizator poslovanja velneške dejavnosti (VGS Bled)
– Trener fitnesa (Certified Sitness Trainer, ISSA)
– Osebni trener (Certified Personal Trainer, NCFS)
– Trener karateja
– NPK Maser